Search
Close this search box.

Hírek

Milliárdos beruházásból készült el a Délkertész új logisztikai központja Szentesen – Fotók

A Délkertész neve egyet jelent a kiváló minőségű magyar zöldségekkel – szögezte le a szentesi cég csarnokavatóján Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, országgyűlési képviselő. A társaság több mint 10 ezer négyzetméteres komplex logisztikai csarnoka mintegy 3 milliárd forintból épült fel, csomagolóüzem és hűtőház is helyet kapott benne, a raktározást pedig a jövőben robotizáció is segíti.

Tovább olvasom »

A jövőnek épít a Délkertész – fotók

A tervek szerint halad a Délkertész történetének legnagyobb beruházása. A 2,7 milliárd forintos projekt során egy új, komplex logisztikai csarnoképület készül, a munkák 80 százalékos készültséget értek el. Amennyiben az időjárás is kedvező lesz a következő hónapokban, akkor még idén december végéig elkészülhet a logisztikai csarnok.

Tovább olvasom »

Gőzerővel épül-szépül a Tóth Péter-ház – Fotók

A bontási munkálatokkal szinte teljesen elkészültek már a Tóth Péter-házban a Ferroép Zrt. és a Possibuild Kft. dolgozói. A belső térben elkezdődtek a szakipari munkák, a Híd utca felől már a homlokzaton dolgoznak, a Victor Hugo utcában pedig toronydaru segítségével rakják helyre a tetőszerkezet acélgerendáit.

Tovább olvasom »

Bokréta került a Délkertész csarnokára

Elérte a legmagasabb pontját a Délkertész épülő, komplex logisztikai csarnoka, az építkezésnek ezt a fontos állomását (az évszázados hagyomány szerint) a tetőre felhelyezett bokrétával ünnepelték május 27-én. A beruházás alapkövét két hónapja tették le, azóta már több mint 40 százalékos készültséget ért el az épület.

Tovább olvasom »

Újabb mérföldkőhöz ért az SZTE ÁJTK felújítása

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, látványosan halad előre a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Tisza Lajos körúti épületének nagy horderejű felújítása. A munkálatok során 2021 decemberében az egykori kupola új köntösbe öltöztetve visszakerült az épület tetejére, a villámvédelmi csúccsal együtt – ezzel a legmagasabb pontjához ért az SZTE ÁJTK felújítása, amelyet a Kar bokrétaünneppel üdvözölt. Az 1,8 milliárd forintos beruházás néhány hónap alatt azonban újabb mérföldkőhöz ért.

Tovább olvasom »

Tízezer négyzetméteren bővít a Délkertész -Galéria

Az Országos Tavaszi Hajtatási Nap keretében letették a Délalföldi Kertészek Szövetkezete új komplex logisztikai központjának alapkövét. A 2 és fél milliárd forintos beruházás során hűtőház, csomagoló felület, raktárak és rakodótér is készül a Délkertész központi telephelyén.

Tovább olvasom »

Dobpergés: így fest az állványzat-mentes jogi kar

70 év után újra van kupola az SZTE Állam – és Jogtudományi Kar tetején – írtuk még december elején, az 1882-ben emelt, eredetileg polgári leányiskolának szánt épület felújítása ma reggelre újabb fázisába került, sőt, gyakorlatilag az utolsóba: a kivitelező Ferroép Zrt. munkatársai elkezdték bontani az állványzatot.

Tovább olvasom »

Első mérföldkövéhez ért a Science Park Szeged – átadták az SZTE Inkubátorházat

Laborok és irodák kapnak helyet a Szegedi Tudományegyetem Inkubátorházában, amelyet 2022. január 11-én, ünnepélyes keretek között adták át. Az ELI ALPS Lézeres Kutatóközpont mellett elterülő, Science Parkban felújított épület ezentúl a Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ (Hungarian Centre of Excellence for Molecular Medicine – HCEMM) székhelye.

Tovább olvasom »

Bokrétát tűztek az SZTE Állam és Jogtudományi Kar épületének legmagasabb pontjára – a következő tanévben visszatérhetnek a hallgatók

Nagy mérföldkőhöz érkezett a Szegedi Tudományegyetem Állam – és Jogtudományi Karának felújítása: visszakerült ugyanis eredeti helyére az 1882 -ben emelt, 1960-ban lebontott kupola, mely alkalomból a Kar pénteken a hagyományok szerint, szalagokkal díszített bokrétát helyezett el az épület legmagasabb pontján.

Tovább olvasom »

Teljesen megújul az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar épülete

Június közepén veheti kezdetét a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának nagy horderejű felújítása. A munkálatok során többek között visszaállítják az egykori kupolát és toronyszobát, az udvart üvegtetővel fedik be. Az épület műszaki fejlesztése és a belső tér szerkezeti rekonstrukciója 1,8 milliárd forintból valósul meg.

Tovább olvasom »