Search
Close this search box.

Milliárdos beruházásból készült el a Délkertész új logisztikai központja Szentesen – Fotók

A Délkertész neve egyet jelent a kiváló minőségű magyar zöldségekkel – szögezte le a szentesi cég csarnokavatóján Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, országgyűlési képviselő. A társaság több mint 10 ezer négyzetméteres komplex logisztikai csarnoka mintegy 3 milliárd forintból épült fel, csomagolóüzem és hűtőház is helyet kapott benne, a raktározást pedig a jövőben robotizáció is segíti.

Fontos mérföldkő az új komplex logisztikai csarnok átadása a Délkertész életében.

Az idén 20 éves Délkertész új csarnokának avatóján a szövetkezet vezetője, Nagypéter Sándor kiemelte, a beruházással egy erős alapokon álló új korszak kezdődhet a cég életében.

Az új komplex logisztikai csarnok átadása fontos mérföldkő a Délkertész életében: a cég 20 év távlatában is képes megújulni és tovább fejlődni

A Délkertész vezetője hozzátette, a 2023–2029 közötti időszakban további 4-5 milliárd forintot fordítanak majd fejlesztésre: ebben a 7 éves ciklusban a tervek szerint polcrendszeres tárolástechnológiával szerelik majd fel a két hűtőkamrájukat, az árukat pedig digitálisan is nyomon lehet követni majd. Az állványrendszeres áruelhelyezésnek és a digitális készletkezelésnek köszönhetően önjáró targoncákkal is megoldható lesz az áruk ki- és bepakolása az előzetesen beprogramozott helyekre. Emellett telepítenek majd az áruszállítás felgyorsításához szükséges automata csomagoló- és szállítószalagokat is.

Milliárdos beruházásból készült el a Délkertész új logisztikai központja Szentesen

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, országgyűlési képviselő is, aki leszögezte, a Délkertész neve egyet jelent a kiváló minőségű magyar zöldségekkel. Hozzátette, az agrárkormányzat nagyon sokat dolgozott azért, hogy ösztönözze a gazdálkodókat az összefogásra, támogassa a szerveződésüket.

Ha kormányzati szemüvegen keresztül nézem a szövetkezet működését, akkor egy valódi sikertörténet szemtanúi lehetünk

Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke arra tért ki, hogy a Délkertész példaként állhat a többi szövetkezet előtt, mert gondolkodásuk a múlton átívelve a jövőbe mutat.

A beruházás részleteiről a kivitelező cég, a Ferroép Zrt. vezérigazgatója, Nemesi Pál Gábor számolt be: a 3 milliárd forintos beruházás során a Délkertész központi telephelyén 5 ezer négyzetméteren hűtőházat, 1300 négyzetméteren csomagoló felületet, két 450 négyzetméteres göngyöleg- és csomagolóanyag raktárt és egy 1750 négyzetméteres rakodóteret alakítottak ki.

Forrás: Délmagyar.hu