Search
Close this search box.

A jövőnek épít a Délkertész – fotók

A tervek szerint halad a Délkertész történetének legnagyobb beruházása. A 2,7 milliárd forintos projekt során egy új, komplex logisztikai csarnoképület készül, a munkák 80 százalékos készültséget értek el. Amennyiben az időjárás is kedvező lesz a következő hónapokban, akkor még idén december végéig elkészülhet a logisztikai csarnok.

Épül a Délkertész új csarnoka

December végéig kell befejezni az épületet és átadnunk a megrendelőnek. Úgy gondolom, hogy ez teljesíthető lesz. Az időjárás még okozhat meglepetéseket, de erre is fel vagyunk készülve. Most 80 százalékos készültségben állunk

A Délkertész központi telephelyén egy 2,7 milliárd forintos beruházás során hűtőház, csomagoló felület, raktárak és rakodótér is készül. A cég több mint egy hektáron bővít: 5 ezer négyzetméteren hűtőházat, 1300 négyzetméteren csomagoló felületet, két 450 négyzetméteres göngyöleg- és csomagolóanyag raktárt és egy 1750 négyzetméteres rakodóteret alakítanak ki.

A csarnok elkészülte egy hatalmas változás a Délkertész életében, ami új feladatokat és logisztikai folyamatokat fog előirányozni számunkra. Hosszú távra tervezünk, évtizedekre szeretnénk megfelelő perspektívát és biztonságot nyújtani a termelő közösségünk számára

Mint Nagypéter Sándor elmondta, a Délkertész a 2023-29-es időszakban azt tervezi, hogy további automatizált, digitalizált gépsorokat helyeznek el, hogy minél kevesebb kézi erővel tudjanak minél nagyobb kapacitással csomagolni. A Délkertész elnöke hozzátette, célkitűzésük, hogy tovább tudják növelni a nyomonkövethetőséget, az élelmiszerbiztonságot, ebben játszik majd fontos szerepet az új logisztikai csarnok.

A projekt során az energia-diverzifikációt is szem előtt tartják: napelemeket telepítenek, a meglévő gázfűtéses rendszerüket pedig hőszivattyús megoldással kívánják kiváltani. A csarnok ünnepélyes átadását 2023 tavaszára, a cég fennállásának 20. évfordulójára időzítik.

Forrás: Délmagyar.hu